Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya'nın açılışında okuduğu hutbeye tepki gösteren Kayseri Demokrasi Platformu bileşenleri, "Ulu Ata’ya yapılan saldırılar Türk toplum vicdanını kanatarak ülkemizde infiale sebep olmaktadır" açıklamasında bulundu.

Kayseri Demokrasi Platformu bileşenleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya Camii açılışındaki Cuma namazında okuduğu tepki çeken hutbeyle ilgili basın açıklaması yaparak, Erbaş’ı istifaya çağırdı.

BASIN AÇIKLAMASINA İZİ VERİLMEDİ

İzin verilmemesi gerekçesiyle yeri üç kez değiştirilen basın açıklaması, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) il binasında yapıldı. Açıklamaya, CHP İl ve ilçe örgütleri ile kadın ve gençlik örgütleri üyeleri, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi üyeleri, Bilgiyurdu, Yeni Ufuklar, Dadaloğlu, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yaşatma ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile Eğitim-İş Sendikası temsilcileri katıldı.

"ATATÜRK'E YAPILAN SALDIRILAR TOPLUM VİCDANINI KANATTI"

Kayseri Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını yapan Nazlı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın söz konusu açıklamalarının kabul edilemeyeceğini belirterek, "Sayın Diyanet İşleri Başkanı’nı ve devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şaşı bakan tüm devlet adamlarını anayasa çizgisinde görev yapmaya ve oturdukları makamların kurucusuna saygılı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. Yazdıkları açık mektubu Ali Erbaş ve Meclis’e de göndereceklerini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ulu Ata’ya yapılan saldırılar Türk toplum vicdanını kanatarak ülkemizde infiale sebep olmaktadır. Bir taraftan da toplumun ayrışmasına, kutuplaşmasına neden olmaktadır. Kişisel saltanat ve hilafet hedeflerine toplumsal çatışma ve dinsel kavgalarla ulaşmayı hedefleyenler Türk halkı izin vermeyecek, bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bizler bu oyuna gelmeyecek ve Türkiye’nin Orta Doğu cehennemine sürüklenmesine izin vermeyeceğiz."