CHP Milletvekili Çetin Arık, Kayseri 12. Hava Bakım Ana Üs Komutanlığı’nda yapılacak olan iki hangarın ihalesiz olarak, Kayseri Şehir Hastanesi’ni de yapan YDA Şirketi'ne verildiğini iddia etti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 12 Hava Bakım Ana Üs Komutanlığı’na 140 milyon lira bedelle yapılacak olan iki hangarın ihalesiz olarak YDA şirketine verildiğini iddia etti. Kayseri Şehir Hastanesi’ni de yapan YDA şirketine adrese teslim olarak verildiğini söyleyen Arık, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi de bir ballı kaymaklı hiç hem de ihalesiz olarak Kayseri Şehir Hastanesi’ni de yapan YDA şirketine verildi. YDA şirketi Kayseri 12. Hava Bakım Üssü’ne iki uçak hangarı yapacak, karşılığında ise devletten 140 milyon lira para alacak. Bu işi ihalesiz bir yöntemle, kılıfına uydurarak, başında Kayserili bir bakanın olduğu Milli Savunma Bakanlığı’na ait bir şirketin vermesi de ayrıca cabası…" [caption id="attachment_41136" align="alignnone" width="1152"] CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık[/caption]

"550 İNŞAAT FİRMASI VARKEN, İHALE NEDEN YDA'YA VERİLDİ?"

Kayseri'de faaliyet gösteren 550'e yakın inşaat firması varken, ihalenin neden YDA Şirketi'ne verildiğini soran CHP'li Arık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi ben milletim adına, Kayseri’de salgın döneminde işsiz aşsız kalmış binlerce yurttaşım adına soruyorum: Kayseri’de yapılacak bir iş için Kayseri’de faaliyet gösteren 500’e yakın inşaat firması varken, niçin bu ballı kaymaklı işi ihalesiz bir şekilde YDA’ya verdiniz? YDA yerine şeffaf, saydam, adil bir ihale yaparak salgın sürecinde zor günler geçiren inşaat firmalarımız desteklenemez miydi? Sayın Mustafa Eliaş, YDA Kayseri Şehir Hastanesi’ni yaptı, oğlunuz da Kayseri Şehir Hastanesi’nin yemek dağıtım işini yapıyor. Siz bu işin neresindesiniz? Ey Kayseri sanayisine, Kayseri Ticaretine, Kayseri ekonomisine yön verenler niçin sessiz kalıyorsunuz, niçin kafanızı kuma gömüyorsunuz. Ey Kayseri medyası, akşamları televizyonlarda tartışma programları yapanlar neredesiniz? Niçin kör, sağır, dilsizsiniz. Ey Kayseri benim sevdam diyenler nerelerdesiniz? Ülkenin kaynaklarını yandaşa peşkeş çeke çeke koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni el açar hale getirdiniz. Yeter artık, elinizi vatandaşın cebinden çekin. Kuldan utanmıyorsanız, Allah’tan korkun, Allah'tan utanın."