İngiltere'de yayın yapan Daily Mail gazetesi Kayseri'de yaşanan Birleşik Krallık motifli havlu gözaltısını sayfalarına taşıdı. İngiliz halkı haberin yorumlarında boykot çağrısı da olmak üzere farklı tepkiler gösterdi.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bir apartmanda oturan Mohammad Reza K., duş aldıktan sonra kuruması için balkona havlusunu asmış ve o sırada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için balkona çıkarak İstiklal Marşı okuyan komşuları, havludaki Birleşik Krallık bayrağı desenine tepki göstermişti. Duruma anlam veremeyen Mohammad Reza K. ise bir şey yapmamış ve komşuların tepkisi daha fazla artınca olay yerine çağrılan polis de Mohammad Reza K.’yı gözaltına almıştı. Gazete, olayın 19 Mayıs'ta gerçekleştiğine dikkat çekerek o gün halkın balkonlara kutlamalar nedeniyle Türkiye bayrağının asıldığını hatırlattı.

BOYKOT ÇAĞRISI YAPILDI

Kayseri'de Mohammed Reza K.'nın Birleşik Krallık motifli havluyu balkona asması nedeniyle gözaltına alınmasına tepki gösteren insanlardan bazıları Türkiye'ye boykot çağrısında bulunurken; "Kulağa son derece otoriter geliyor", "Tatile gidilmeyecek bir yer olduğu kesin", "İnsanlar ne kadar kolay rahatsız oluyor", "İnsanlar mağdur olmak için resmen yer arıyor", "Kulağa otoriter bir rejim gibi geliyor", "İnsanlar hala oraya gidip onlara para veriyor. Ben gitmezdim", "Bazı ülkelerde insanların bir takım desenlere tahammülsüzlükleri beni hep şaşırtıyor. Öncelikleri yanlışmış gibi geliyor" diyerek de habere bir çok faklı yorumda bulundular.