CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin Bilim Kurulu'nun kararlarına ve önerilerine uymadan salgın sürecini yönettiğini söyledi. Belediyelerin yardım toplamasının engellenmesine dair de konuşan Kılıçdaroğlu, "Başkanlarımız gerekirse maaşlarını vererek bu yardımları yapacak" dedi.

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede açık, şeffaf ve bilim insanları referanslı bir süreç yönetmediğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Bilim Kurulu kararlarına ve önerilerine uygun hareket etmediğini belirtti.

"BİLİM KURULU NE KARAR VERİYORSA UYACAKTINIZ"

FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Kılıçdaroğlu, "Salgınla mücadelede bir Bilim Kurulu oluşturduysanız onun kararına uymanız gerekir. Erdoğan'ın kararlarıyla bu süreci yönetemezsiniz. 65 yaş üstü insanlarımızı sokağa çıkartmıyorsunuz eyvallah. E onlarla birlikte yaşayan gençler sokağa çıkıyor. Bunu nasıl önleyeceksiniz?" dedi.

"DEVLET İŞSİZLİK SİGORTASI FONUNDAN MAAŞ ÖDEMELİYDİ"

Her gün çalışmak zorunda oldukları için salgınla burun buruna olan yurttaşlar hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu insanlar evlerine ekmek götürmek zorunda. Bu zorunluluğu devlet karşılamazsa bu insanlar her gün salgını taşımaya devam eder. Sadece Erdoğan'ın yayınladığı genelgeyle 144 bin 690 iş yeri kapatıldı. Oralarda çalışan işçilere ne olacak? Sizin en azından 3 ay ya da bu iş sona erdikten sonra, burada çalışan işçilerin asgari ücretlerini ben ödeyeceğim denilmeliydi. İşszilik fonunda 130 milyar lira para var. Gündelikçi kadınlar var evlere gidiyorlar, bunlar için önlem alın dedik. Hiçbir önlem alınmadı. Kapatılan iş yerleri için de senin 3 ay kiranı ben ödeyeceğim denmeliydi" dedi.

"GEREKİRSE BAŞKANLAR MAAŞLARINDAN YARDIM YAPACAK"

CHP'li belediyelerin hükümet tarafından engellenen yardım kampanyaları hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Hangi engeli getirirlerse getirsinler, bizim belediyelerimiz çalışmaya devam edecektir. Bizim belediyelerimizde hiçbir çocuk aç kalmayacaktır. Başkanlarımız gerekirse kendi maaşını harcayacaktır. Bizim kararımız çok net" ifadelerini kullandı.