CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile partisinin 24 Haziran 2018'deki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, tartışma yaratan 'Saraya giden CHP’li' iddiasının ardından ilk kez bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Muharrem İnce’nin ameliyat olan annesi Zekiye İnce’yi Başkent Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyarete ilişkin olarak CHP Genel Merkezi’nden “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin annesi Zekiye İnce’yi, tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ayrıca, aynı hastanede tedavi altında olan, Eski Gelirler Genel Müdürü Merhum Altan Tufan’ın eşi Fatma Sema Tufan’ı da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti” açıklaması yapıldı.

NE OLDU?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı'nda "CHP'li önemli isimle görüştüğü ve partinin başına geçmesini istediği" yönündeki iddiasını yazması ve arkasından bu ismin partinin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce olduğu yönündeki açıklamasıyla başlayan kriz uzun süre devam etmişti. Bu iddiaların ardından Rahmi Turan kamuoyundan özür dilemişti. Turan'ın özrü CHP'deki suların durulmasına yetmemişti.