CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinin ardından ilk defa bir salon halk toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu İstanbul'un Kartal İlçesinde bulunan Yakacık Kültür Merkezi'nde Siirtliler ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi temsilcileri ile bir araya geldi. Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada konuşan CHP lideri son 10 yılda AKP nedeniyle toplumun çok fazla ayrıştığını söyledi. Herkesin birbirine düşman gözüyle bakmaya başladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Herkes birbirine düşman gözüyle bakar oldu. Bu sorunun yanıtını bilmenizi isterim. Kim Türkiye'yi bu kadar büyük bir ayrıştırma noktasına getirdi. Kim Türkiye'de hal esnafından tutun da HDP'ye oy verenlere kadar 6,5 milyon, 7 milyon, 10 milyonluk bir kitleyi terörist ilan etti. Şimdi bakın bunların her birini hepinizin sorması ve cevap bulması gerekiyor. Eğer Türkiye'de birlik ve beraberliği sağlayacaksak eğer Türkiye'de birlikte huzur içinde yaşayacaksak, eğer Türkiye'de hiçkimse kimliğinden ötürü inancından ötürü, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmeyecekse insana insan gözüyle bakmayacaksak sorunumuz var demektir. Biz CHP olarak Türkiye'nin bütün kesimlerine kimliği inancı ne olursa olsun Türkiye'nin neresinde yaşarsa yaşasın bir araya getirme çabası içindeyiz.

DÜNYA SİYASET TARİHİNE GİRDİK

Birlikte bir demokrasi destanı yazacağız. Biz aslına hepimiz Mart ayında dünya siyaset tarihine yeni bir destan kattık. Hepimiz hep birlikte belki hepimiz farkında değiliz ama dünya siyaset tarihine geçtiğini hepiniz bilin. 23 ve 31 Mart'ı böyle kabul edin. İlk kez bir dikta rejimini bir tek adam rejimini sandıkta yendik. Hep birlikte yendik bu çok ama çok önemlidir." dedi.