27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümünde siyasilerden ardarda mesajlar geldi. Erdoğan ile Bahçeli birlikte Yassıada'da açıklama yaparken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 60. yıl dönümünde paylaştığı mesajında, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet iradesi üzerinde ne askeri ne de sivil darbecilerin vesayetini kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs 1960'ta düzenlenen askeri darbenin 60. yıl dönümünde kişisel Twitter hesabında açıklama yayınladı. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" hatırlatmasında bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1265641286410940417?s=20 "Millet iradesi üzerinde ne askeri ne de sivil darbecilerin vesayetini kabul etmiyoruz. 59 yıl önce kaybettiğimiz Menderes’i, Zorlu’yu ve Polatkan’ı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Şunu bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim. Darbe hukukunu tahkim edenlerin, güçlendirenlerin 'biz darbelere karşıyız' demeleri tam bir aldatmacadır."