CHP'nin Avukatı Celal Çelik, tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım hakkında açıklama yaptı. Çelik, Yıldırım'ı tutuklayan Hakim hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Adana’da, Yüreğir Kaymakamlığı’na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşanan tartışma sonucu ailesiyle gözaltına alınıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından tutuklanmıştı. Adana Yüreğir’de Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu’na gerçekleştirilen sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğunu ve bu kişilerin CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ile beraberindekiler olduğunu söyleyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkan Erdoğan, “PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır” ifadesini kullanmıştı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Celal Çelik'in konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde: "RTE’nin Yargıya verdiği talimat ve RTE Yargısından anında görüntü! Lanet olsun! CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım tutuklandı! Kılıçdaroğlu'na karşı linç girişiminde 1 kişiyi tutuklamayan Yargı, talimata ses verdi! Hukuksuzlukların hesabını soracağız! CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ı, hukuksuzca tutuklamaya sevk eden Savcı ve tutuklayan Hakim hakkında suç duyurusunda bulunacağız! HSK’ya sunacağımız dilekçede; Çubuk Linç Girişimi soruşturmasındaki Savcının tutumuna değinerek çifte standarta izah isteyeceğiz!