CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 3. yılı nedeniyle paylaştığı videoda, "Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a düzenlenen Adalet Yürüyüşü’nün 3. yılında Twitter hesabından bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu video paylaşımını, "Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin, bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır" ifadeleriyle yaptı.

"BU YÜRÜYÜŞ KUTLU BİR YÜRÜYÜŞTÜR"

Yürüyüşten birçok görüntünün yer aldığı videoda, Kılıçdaroğlu'nun şu ifadelerine yer verildi: "Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi yok. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür, adalet yürüyüşüdür. Adaletten ayrılmayın, herkese hoşgörülü davranın. Adalet hepimiz için, hatta sizi sevmeyenler için de önemli bir duygu. Bu duyguyu manevi dünyamızın yaşatmalıyız. Çocuklara miras olarak söyleyeceğim bu. Kul hakkı yemesinler herkese saygılı davransınlar." Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 14 Haziran 2016’da MİT tırları davasında 25 hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanmasının ardından, 15 Haziran 2017’de 24 gün süren 450 kilometrelik Adalet Yürüyüşü'nü başlatmıştı. Yürüyüşün son bulduğu Maltepe'de ise 9 Temmuz 2017’de kitlesel bir miting düzenlenmişti. https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1272438723750375432