CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik çıkışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]C[/mks_dropcap]HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Kahraman'a sert yüklendi, "Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Hala mı ders almadın? Siyaset kurumu vatandaşımın inancına müdahale edemez" dedi.
"Devlet inanç konusunda kör olmalıdır"
"Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. Din ve vicdan özgürlüğünün güvencesidir demektir. Devlet etnik kimlik ve inanç konusunda kör olmalıdır. Devlet sen şu inançtansın, sen değilsin sana hizmet vermeyeceğim diyemez. hangi inançtan olursa olsun devlet eşit davranmak zorundadır. Laiklik toplumsal barışımızın en temel güvencesidir"
"Siyaset kurumu vatandaşımın inancına müdahale edemez"
"Ben sayın Meclis Başkanı’na sormak isterim. Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. Hala mı ders almadın? Siyaset kurumu benim inancıma vatandaşımın inancına müdahale edemez. Laiklik o müdahaleye imkan vermeyen bir düzenlemedir. Laiklik eşitliğin de güvencesidir. Laiklik insan olmak, insana saygı duymaktır”