Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısındaki duvarın üzerine çıkan bir grup müzik eşliğinde dans etti. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Altıyol Meydanı'nda trafiğe kapalı alanda dün akşam saatlerinde yoğun kalabalıklar oluştu.

Surp Takavor Kilisesi'nin önündeki yaya yolunda ise bir grup müzik eşliğinde eğlendi. Bu sırada kalabalıktan 3 kişi kilisenin giriş kapısının üzerindeki duvara çıktı.

Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere göre bu kişilerin duvarın üstüne çıkarak, müzik eşliğinde oynaması tepkilere neden oldu.

https://twitter.com/MuradMihci/status/1414332910581202947

KİLİSE DUVARINA ÇIKANLAR GÖZALTINDA

İstanbul Valiliği, Surp Takavor Kilisesi'nin duvarı üzerine çıkarak oynayan üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi'ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö. F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz" denildi.

YURTTAŞLAR RAHATSIZLIKLARINI DİLE GETİRİYOR

1 Temmuz'daki açılma sonrası Kadıköy'de ara sokaklarda ve mahalle aralarında yoğun gürültü yapıldığını dile getiren yurttaşlar, bir süredir rahatsızlıklarını sosyal medyada dile getiriyor.