Geçirdiği kalp ameliyatının ardından öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 20 gün aradan sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktı. Kim Jong-un’un, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Suncheon şehrinde düzenlenen bir gübre fabrikasının açılış törenine katıldığı duyuruldu.

Kuzey Kore devlet medyası KCNA’nın haberi, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Habere göre, geçirdiği kalp ameliyatının ardından sağlık durumunun kötüleştiği ve öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 20 gün aradan sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktı.

"1 MAYIS PROGRAMINA KATILDI"

[caption id="attachment_36322" align="alignnone" width="2500"] Kuzey Kore devlet medyası dünkü açılışa ait olduğu öne sürülen birtakım fotoğraflar yayınladı. Bağımsız kaynaklarca teyit edilmesi şu aşamada mümkün olmayan fotoğraflardan birinde Kim Jong-un, açılış kurdelasını keserken görülüyor.[/caption] Kim Jong-un’un, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Suncheon şehrinde düzenlenen bir gübre fabrikasının açılış törenine katıldığı duyuruldu. Sözcü'nün aktardığına göre, Kim’in kız kardeşi Kim Yo-jong ve birkaç devlet yetkilisinin de törende bulunduğunun belirtildiği haberler ile Kuzey Kore devlet medyası tarafından bazı fotoğraflar da paylaşıldı.

ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda pek çok yayın organında öldüğü iddia edilen Kim Jong Un ile ilgili bir haber duyuran radyo, “Yoldaş Kim, yeni şehir Samjiyon’un kurulmasına yardım eden tüm çalışanlara ve işçilere tüm kalbiyle teşekkür etti” ifadelerini kullandı.

GÜNEY KORE: ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMÜYORUZ

ABD kaynaklı pek çok yayın organında Kim’in kalp ameliyatı geçirdiği ve durumunun ağır olduğu söylenmiş, bazı kanallarda da öldüğü iddia edilmişti. Güney Kore ise Kuzey’de farklı bir hareketlilik olmadığını ve Kim’in öldüğünü düşünmediklerini açıklamıştı. Sputnik’te yer alan habere göre Kuzey Kore lideri Kim hakkındaki haberleri ciddiye alan Trump, “Kendisine geçmiş olsun diyorum umarım bir an evvel iyileşir” açıklamasını yapmıştı.