Kırıkkale’de sahte içkiden zehirlendiği belirtilen 7 kişi, İzmir'de ise bir kişi tedavi oldukları hastanede yaşamını yitirdi.

Kırıkkale'de son 3 günde zehirlendiklerini belirten 8 kişi hastanelere başvurdu. Hastanede tedavi altına alınanlardan 7'si hayatını kaybetti, diğer hastanın tedavisinin ise yoğun bakımda devam ettiği aktarıldı.

Kırıkkale’de sahte alkolden zehirlenen 7 kişi hayatını kaybetti. Açıklama yapan Kırıkkale Valiliği, "Yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır" dedi.

"KENDİ YAPTIKLARI KARIŞIMI İÇMELERİ NETİCESİNDE..."

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz Yüksek İhtisas Hastanesi'ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 Ekim 2020 tarihlerinde toplam (8) vatandaşımız intikal etmiş olup bu şahıslardan (7) vatandaşımız vefat etmiş, (1) vatandaşımızın tedavisi ise halen devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır. Söz konusu olaya ilişkin olarak (3) şüpheli şahıs 09/10/2020 günü yakalanarak gözaltına alınmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmış olup işlemleri halen devam etmektedir."

İZMİR'DE DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İzmir'in Konak, Karabağlar, Gaziemir ve Bayraklı ilçelerinde ise zehirlendiğini belirten 18 kişi hastanelere başvurdu. Tedavi altına alınanlardan bir kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.