Suriye'de Kızılay aracına silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti bir kişi de yaralandı.

Kızılay'dan yapılan açıklamada, Suriye'de El Bab kasabasında Kızılay logosu olan bir araca silahlı saldırı düzenlendiği, saldırıda bir Kızılay personelinin yaşamını yitirdiği, bir kişinin ise yaralandığı bildirildi. BBC Türkçe'nin haberine göre Çobanbey- El bab arasında seyir halindeki üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan Türk Kızılay aracına, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından açılan çapraz ateş sonucu Kızılay El bab Sevgi mağazasında çalışan bir Kızılay personelimiz şehit olmuştur.

KIZILAY BAŞKANI KINIK'TAN AÇIKLAMA

Araçta bulanan bir Kızılay personelinin saldırıda yaralandığı, bir personelin ise saldırıyı yara almadan atlattığı kaydedildi. Saldırıda yaralanan Kızılay personeli Çobanbey’de tedavi altına alındı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Araçlarında Kızılay amblemi bulunan ekibimize yapılan bu saldırı, aynı zamanda uluslararası hukuku da hedef almıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" dedi.