Elazığ depremi ile birlikte Kızılay'a giden paraların akıbetine ilişkin tartışmalar sürerken Kızılay Başkanı Kerem Kınık katıldığı televizyon programlarında tepki çeken açıklamalar yapmıştı.

Kızılay'ın Ensar Vakfı ve Başkentgaz ile olan ilişkilerine ilişkin kamuoyunda tepkiler sürerken Halkevleri de suç duyurusunda bulundu. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve MYK üyeleri, Başkentgaz ve Kızılay hakkında suç duyurusunda bulundu.
Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mustafa Eberliköse ve Hukuk Sekreteri Sercan Aran, Başkentgaz ve Kızılay aracılığı ile Ensar Vakfı’na para aktarmasıyla ilgili, “Halkın sırtına her geçen gün yeni vergiler, faturalar yüklenirken, Ensar'a yapılan bağış hukuksuzdur" diyerek, Ankara Adliyesi'nde Başkentgaz ve Kızılay hakkında suç duyurusunda bulundu. HALKEVLERİ HERKESE DE ÇAĞRI YAPTI Halkevleri'nin sosyal medya hesabından şikayet ve ihbar dilekçelerinin örneğinin yer aldığı paylaşımda,"Başkentgaz'ın Kızılay'ı aracı tutarak, Ensar Vakfı'na bağış aktarması suçtur. Vergi kaçakçılığıdır. Daha fazla yandaş şirketin, derneğin, vakfın suçlarını örtbas etmenize izin vermemek için siz de savcılığa şikayette, bakanlığa ihbarda bulunabilirsiniz" denildi.