Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya'da resim ve fresklerin kapatılması için lazer kullanılacağı ya da ışıkla karartılacağı iddiasını yalanladı, 24 Temmuz'u işaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Müslümanların namazlarını huşû içerisinde eda edebilmeleri' için Ayasofya'daki fresklerin perdelenmesini ya da karartılmasını istedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, fresklerin lazer veya ışıkla karartılacağı iddiasını yalanlayarak, "Perdeyle mi kapatılacak?" sorusuna "24'ünü bekleyin diye yanıt verdi.

"NE LAZER NE IŞIK OLACAK"

Habertürk’ten Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Lazer veya ışıkla ilgili bir çalışma bakanlığımızın gündeminde hiç olmadı. Bundan sonra da olmayacak. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz Bey’in de içinde olduğu bir ekibin görüşlerini alarak hareket ediyoruz. UNESCO’yu bu süreçte kesinlikle baypas etmiyoruz. Tüm uzmanların görüşünü alıyoruz" ifadelerini kullandı. Ersoy, "Peki perdeyle mi kapatılacak?" sorusuna "24’ünü bekleyin. Fakat şu kesin, ne lazer ne ışık olacak, bu net" yanıtını verdi.