Sosyal medya iktidara yakın hesaplar tarafından 5 yıl önce attığı tweetler nedeniyle hedef gösterilen Levent Özeren, bu gece gözaltına alındı.

Sosyal medyada yıllar önce attığı tweetler nedeniyle hedef gösterilen Levent Özeren Bursa'da gözaltına alındı. Özeren, eski paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldıktan hemen sonra Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Osmangazi ilçesinde gözaltına aldı. Özeren'in Binali Yıldırım'ın eşine yönelik paylaşımı nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

ÖZEREN TWİTTER'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Özeren, söz konusu tweetle ilgili Twitter’dan bir açıklama yaparak, "2015 yılına ait tweeti ‘tüm samimiyetimle söylüyorum’ attığımı hatırlamıyorum. O tarihlerde birkaç kez hesabım çalınmıştı. Her şartta böyle bir duruma sebep olmak beni çok üzdü. Başta Binali Bey ve değerli eşi olmak üzere, incinen herkesten, annelerden, kadınlardan özür dilerim" dedi. DHA’nın haberine göre; İyi Partili Özeren’in bu paylaşımı sonrası Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlamasıyla saat 22.30 sıralarında Özeren’i Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Çırpan mahallesi oturduğu evinde gözaltına aldı.

ÖZEREN İYİ PARTİ BURSA İL YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ YAPTI

Özeren, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne getirildi. Daha önce İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Özeren, 2018 yılında yapılan seçimlerde aynı partiden milletvekili aday adayı olmuştu.