Çorum'da çocuğa cinsel saldırı suçundan gözaltına alınan sanıklardan müftünün şoförü tutuklandı.

Çorum'un Kargı ilçesinde bir çocuğa yönelik cinsel saldırıyla ilgili soruşturmada, Diyanet'e bağlı çalışan Kargı Müftülüğü'nde görevli Müftü Yardımcısı ve müftünün şoförü açığa alındı. İlçede görev yapan Müftü Yardımcısı F.K. ile müftünün şoförü H.B.A. ilçede bir çocuğa cinsel saldırıda bulundu. K.T. isimli çocuğun şikayeti üzerine soruşturma başlatılırken, F.K. ve H.B.A. açığa alındı.

MÜFTÜNÜN ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Çorum'un Kargı İlçesinde yaşanan olayda Müftülük memuru F. K,ile İlçe Müftüsünün şoförü H.B.A.'nin cinsel istismarda bulundukları K.T'nin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan sanıklardan şoför H.B.A tutuklandı.

MÜFTÜ YARDIMCISI SERBEST BIRAKILDI

Kargı İlçe Müftülüğünde görev yapan F.K,'nın ise Kargı Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. K.T, savcıya verdiği ifadede zaman zaman Kargı Müftülüğü görevini de vekaleten yürüten F.K'den şikayetçi olmamıştı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerinin iki hafta önce Kargı’ya geldiği ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

ERBAŞ LGBTİ'LERİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde LGBTİ+ bireyleri hedef göstererek, “İslam zinayı en büyük günah kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor” ifadelerini kullanmıştı. Erbaş, konuşmasında, “Yılda yüzbinlerce insan gayrı meşru ve nikahsız hayatın islami literatürdeki ismi ‘zina’ olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte hareket edelim" demişti. Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın,cuma hutbesinde kullandığı nefret söylemlerine tepki göstermiş ve ardından Ankara Barosu ve ona destek açıklaması yapan diğer barolara soruşturma açılmıştı. Tüm bu tartışmalar sürerken Diyanet'e bağlı kurumlarda çalışan din görevlilerince yapılan heryıl birçok cinsel istismar suçu kaydedilmekte.