İzmir Valiliği, Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıldönümü nedeniyle İzmir'de yapılmak istenen tüm anma ve kutlama etkinliklerini yasakladı. Lozan kutlaması dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyenler ise "dezenfekte" çalışması gerekçesiyle engellendi.

İzmir Valiliği, Lozan Barış Antlaşması'nın 97. yıldönümü nedeniyle İzmir'de yapılmak istenen tüm anma ve kutlama etkinliklerini yasakladı. Gazeteci Nevşin Mengü tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan Valilik yazısında, şu ifadeler yer aldı: "İlgili sayı ile; İzmir Emniyet Müdürlüğünün 80560737-17588-12470 sayı ve 23.07.2020 yazılarına istinaden; ilimiz dahilinde açık alanda gerçekleştirilebilecek olan 'Lozan Antlaşması'nın 97 Yıl Dönümü' ile ilgili eylem ve etkinliklerin tüm coğrafi alanı kapsayacak şekilde (İl Merkezi, İlçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) yasaklandığına karar verildiği bildirilmiş olup; iş bu tebliğ ve tebellüğ tutanağının doğruluğu okunup anlaşıldıktan sonra altı birlikte imza altına alınmıştır." https://twitter.com/nevsinmengu/status/1286617739897995264

ANITKABİR'İ DE ZİYARETE KAPATTILAR

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), barolar ve birçok STK Lozan Antlaşması'nın 97. yıldönümü için Anıtkabir'e gitti. Ziyaret öncesi resmi yazışmaları yapan kurum ve kurum temsilcileri, Anıtkabir'e "dezenfekte" çalışması gerekçesiyle alınmadı.