Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta son yıllarda yaşanan en büyük patlamaya ilişkin konuşan Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, "Patlamaya ihmal ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir" dedi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos'ta gerçekleşen ve son yıllarda yaşanan en büyük patlamaya ilişkin konuşan Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, "Patlamaya ihmal ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir" dedi.

"NEDENİ HENÜZ BELİRLENMEDİ"

AFP'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Aoun, 150'den fazla insanın hayatını kaybettiği, 5 binden fazla insanın yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı patlamayla ilgil konuştu. Daha önce limandaki bir depoda yıllardır bekletilen tonlarca amonyum nitratın patladığını açıklayan Aoun, "Nedeni henüz belirlenmedi. Patlamaya ya ihmal ya da füze veya bomba sebep olmuş olabilir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Lübnan’da Beyrut Limanı’nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda 4 Ağustos'ta yangın çıktı. Yangının ardından patlayıcı ve havai fişeklerin alev almasıyla birlikte biri orta şiddette diğeri oldukça büyük iki patlama meydana geldi. Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki patlamaya neden olan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Mozambik’te bir madende kullanılmak üzere sipariş edildiği, mürettebatın maaşını ödeyemeyen geminin fazladan yük alarak güzergahında olmamasına rağmen Lübnan’a uğradığı ortaya çıktı.