ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS'de sorulan Mabel Matiz sorusuna ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı ve "Milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır" diye konuştu.

Geçen hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Türkçe bölümünde, şarkıcı Mabel Matiz’e ilişkin bir soru sorulmuştu. Yeni Akit’e konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün soruya ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Aygün, “2020-YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın katılımıyla üç oturum halinde 188 sınav merkezinde güvenle ve başarıyla tamamlanmıştır. Soru havuzu ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır. Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır" dedi.

MABEL MATİZ'DEN AÇIKLAMA: "BİR BAŞKA SINAVDA GÖRÜŞMEK ÜZERE"

Şarkıcı Mabel Matiz, kendisine verilen desteğe sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla teşekkür etti. Matiz şunları söyledi:  “Yoğun destek ve sevgi mesajlarınızı içim büyüyerek okuyor ve kabul ediyorum. Bugüne dek müziğimle anlatmak istediğim şeyin ne kadar iyi anlaşıldığını yine sizin yazdıklarınızdan anlıyor ve daha da güçlü hissediyorum. Müziğimi yapmaya, hikayeler anlatmaya ve bu ülkenin bir parçası olmaya gönülden devam edeceğim. Bir başka sınavda görüşmek üzere…” https://twitter.com/mabelmatiz/status/1279133691608997890?s=20

NE OLMUŞTU?

Tüm Türkiye’de 4 milyonun üzerinde öğrencinin katıldığı YKS’nin ilk bölümü olan TYT bugün yapıldı. Sınavdan sonra sosyal medyada en fazla konuşulan konulardan biri ise Mabel Matiz’in şarkı sözlerinin bir soruya konu olmasıydı. Mabel Matiz’in Fırtınadayım adlı şarkısında geçen sözler, “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” şeklinde soru olarak öğrencilere soruldu.