Koronavirüse yakalanan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'na ilişkin açıklama yapıldı. Maçoğlu'nun genel sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Koronavirüs salgını Tunceli'de belediye başkanlarını da etkiledi. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun korona testinin pozitif çıkması üzerine tedbir amaçlı olarak Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de evlerinde karantinaya alındı. İl Sağlık Müdürlüğü ise Maçoğlu’nun sağlık durumunun iyiye gittiğini duyurdu.

ÖKSÜRÜK VE HALSİZLİK ŞİKAYETİ

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Maçoğlu’nun, 22 Haziran’da öksürük ve halsizlik şikayetleri ile Devlet Hastanesi’ne başvurduğu ve yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı hatırlatıldı.

MAÇOĞLU'NUN GENEL SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Maçoğlu’nun tedavisine hastanenin Covid-19 hastalarına ait özel olarak izole edilmiş servisinde devam edildiği belirtilen açıklamada, “Genel durumu ilk yatışına göre daha iyi olan hastamızın Bakanlığımız Bilim Kurulunun hazırladığı tedavi rehberleri doğrultusunda tedavisi sürdürülmektedir. Şikayetlerinde gerileme olan hastamızın şu anda yoğun bakım ihtiyacı bulunmamaktadır” bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, yurttaşlara uyarılarda bulunularak, salgın süresince maskesiz sokağa çıkılmaması ve sosyal mesafe kurallarına tam olarak uyum gösterilmesinin önemine vurgu yapıldı. Maçoğlu ile birlikte toplantılara katılan 4 belediye başkanı da karantinaya alındı. https://dokuz8haber.net/gundem/tunceli-belediye-baskani-ile-toplantiya-katilan-4-baskan-karantinaya-alindi/