Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerginlik sürerken Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye'ye ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu. Macron, Dağlık Karabağ'a Suriye'den giden cihatçıların Türkiye üzerinden geçtiğini iddia etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'de cihatçı gruplardan ayrılan savaşçıların Antep'ten geçerek Dağlık Karabağ'da cepheye katılmak üzere yola çıktıklarına dair ellerinde güçlü kanıtlar olduğunu açıkladı.

"ELİMİZDE KESİN BİLGİLER VAR"

Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesi öncesi konuyla ilgili açıklama yapan Macron, şöyle konuştu: “Bugün elimize geçen kesin bilgilere göre, cihatçı gruplara bağlı Suriyeli savaşçılar, Gaziantep üzerinden Karabağ'da cepheye katılmak üzere yola çıktı. Bu sonuçları değiştirecek çok büyük bir yeni gelişme. Önümüzdeki saatlerde Avrupa Konseyi'nde konuşacağız. Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'la elimizdeki bilgiler hakkında görüşüyoruz.” Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, bugünkü basın toplantısında Suriye'de savaşmış militanların para karşılığında Dağlık Karabağ'da çatışmak için bölgeye gönderildiği haberleri nedeniyle çok kaygılı olduklarını belirtmişti. Dün de Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye ve Libya’daki yasadışı silahlı gruplarda yer alan militanların Karabağ’daki çatışma alanına gönderildiği haberlerini büyük bir endişeyle karşıladıkları açıklamasını yapmıştı.