Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 4-9 büyüklüğündeki depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Kanaatimce Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi. Dikkatli olunmalıdır" uyarısında bulundu.

Kandilli Rasathanesi, Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Sahilköy Mahallesi’nde bugün saat 13.44 sıralarında 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı bilgilere göre, Pütürge ilçesine bağlı Sahilköy Mahallesi’ndeki 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından Yazıca Mahallesi’nde saat 14.02’de 3,1, saat 15.38’de ise 4,5 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı yaşandı.

"DAHA RİSKLİ HALE GELDİ. DİKKATLİ OLUNMALI"

Malatya'daki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Naci Görür, "Bu tür depremler Coulomb stres transferi yoluyla komşu faylarda stres değişimine neden olarak oralarda deprem riskini artırabilirler. Kanaatimce Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi. Dikkatli olunmalıdır" uyarısında bulundu. Görür'ün açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

"DEPREM RİSKİNİ ARTIRABİLİRLER"

"Arkadaşlar az önce Malatya, Pütürge-Sahilköy’de 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremi şöyle yorumluyorum: Deprem DAF’ın Hazar Gölü- Sincik kolunun batısında ve Çelikhan-Erkenek koluna yakın. Bu tür depremler Coulomb stres transferi yoluyla komşu faylarda stres değişimine neden olarak oralarda deprem riskini artırabilirler. Kanaatimce Çelikhan-Erkenek arası daha da riskli hale geldi. Dikkatli olunmalıdır. Bu tweetin ardından bir de şekil gönderiyorum."