Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasındaki patlamada yaralı kurtulan bir işçi "Malları ısınma yapıyor diye dışarı sermişler. Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler" diye konuştu.

Dört kişinin hayatını kaybettiği, 114 kişinin ise yaralandığı havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek ve Kübra Köklü’nün haberine göre fabrika işçisi Nuray Cihangir, patlamanın arka depoda meydana geldiğini ifade ederek, “Patlama üretim sırasında olmadı. Depolara konulan mallar aşırı ısındıkları için patlama meydana geldi. Malların dışına kâğıttan bir jelatin sarılır. O jelatin mallara ısınma yapmış. 4 gündür söylüyordum ve yanımdaki işçileri de uyarıyordum. Malları dışarı serdim. Benim bölümümde ölüm yok. Bütün bölümleri uyarıyordum, kapının önüne karton bir şey koymayın da her an kaçabilelim” diye konuştu.

"ISINMA OLMAMASI GEREKEN BİR ŞEY, UYARDIK AMA DİNLEMEDİLER"

13 yıllık fabrika çalışanı Kesiban Yolcu da, “Malları ısınma yapıyor diye dışarı sermişler. Bunlar patladı diyorlar ama patlasa dün patlardı. Üretim bölümünden çıktığını tahmin ediyorum. Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler” ifadelerini kullandı.

"SİPARİŞLERİN YETİŞMESİ İÇİN ÇOK BASKI YAPIYORLARDI"

Sendikaları olmadığına dikkat çeken Yolcu, “Siparişlerin yetişmesi için çok baskı yapıyorlardı” dedi. Patlamada yaralanan Güllü Aslan da Sebahattin Tepeçınar’ın yaralıları kurtarmak isterken ikinci patlamada yaşamını yitirdiğini anlattı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ, 114 KİŞİ YARALANMIŞTI

Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında önceki gün saat 11.15’te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti. Hayatını kaybedenlerden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar’ın cenazeleri dün defnedilmişti.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin sorumlu müdür ile 2 ustabaşı olduğu öğrenildi. Gözaltı kararından sonra 3 kişi gözaltına alındı.