Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Manisa’nın Akhisar ilçesinde Sazoba merkezli 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İstanbul, Bursa, ve Çanakkale çevresinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Manisa’nın Akhisar ilçesinde Sazoba merkezli 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Şu ana kadar valiliğimize herhangi bir hasar ihbarı yok" açıklamasında bulundu.

MANİSA VALİSİ KARADENİZ'DEN AÇIKLAMA

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Şu ana kadar valiliğimize herhangi bir hasar ihbarı yok" açıklamasında bulundu.

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilk belirlemelere göre yıkım olmadığını ancak ulaşamadıkları yerler olduğunu ifade etti.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremle ilgili açıklamada bulundu. Soylu, " Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5,5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir" dedi.

"GEDİZ GRABENİNİN KUZEY KISIMLARI GERİLMEYE PARALEL OLARAK YERLEŞİYOR"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise, depreme ilişkin, şu bilgileri paylaştı: "Arkadaşlar merhaba. Az önce Akhisar-Sazoba’da 5.5 büyüklüğünde bir deprem oluştu. Bu deprem muhtemelen Gediz Grabeninin Göl Marmara civarında kollara ayrıldığı yerde KB-GD doğrultulu ikincil bir graben fayına bağlı olarak gelişti. Tüm bu depremler kanaatimce Gediz Grabeninin.. Turgutlu-Salihli-Alaşehir güzergahından geçen ana fayın üzerinde hareket eden tavan blokundaki farklı gerilmelerden meydana geliyor. Yani Gediz Grabeninin kuzey kısımları bu bölgedeki K-G yönlü gerilmeye paralel olarak yerleşiyor. Sevgiler." https://twitter.com/nacigorur/status/1276432700325400576