Yerel seçimlerde asılsız iddialarla Mansur Yavaş’a yönelik suçlamalarda bulunan ve yandaş medyanın manşetlerini süsleyen Necmettin Kesgin, işlediği yüz kızartıcı suçlar nedeniyle yakalandı ve cezaevine konuldu.

Yerel seçimler öncesi Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş’ı karalama kampanyasının baş aktörü durumundaki Necmettin Kesgin tutuklandı. O dönem iktidar yanlısı medya organları tarafından “saygın iş adamı” olarak sunulan Necmettin Kesgin, “resmi belgede sahtecilik”, “şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlarından aldığı 6 yıl 6 ay hapis cezası nedeniyle yakalanarak, cezaevine konuldu.

NECMETTİN KESGİN KİMDİR?

31 Mart yerel seçimleri dönemi boyunca Mansur Yavaş’a yönelik bir karalama kampanyası yürütülmüş, Necmettin Kesgin de asılsız iddialarla bu kampanyada aktif rol almıştı. O dönem “say iş adamı” olarak sunulan Kesgin’in iddiaları iktidar yanlısı medyada günlerce manşetleri süslemişti. Kesinleşen 6 yıl 6 aylık hapis cezası nedeniyle tutuklanan Kesgin’in ayrıca iki ayrı davası daha bulunuyor. Sahte ÖSYM belgesi düzenlemek suretiyle “resmî evrakta sahtecilik” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Kesgin, ayrıca “çocuk porno görüntüsü bulundurmak” suçundan da yargılandı ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezaların da kesinleşmesi bekleniyor.