Türk Eczacıları Birliği maskelerin eczanelerde satılmasını talep ediyor.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, maske satışına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Çolak, "Yeni fırsatçılara, koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi şarttır" dedi.

"ECZANELER MASKE DAĞITIMINI GÖNÜLLÜ OLARAK ÜSTLENİYOR"

Eczanelerden ücretsiz maske dağıtımının, eczacıların koronavirüse (Covid-19) karşı pek çok başka hizmetin yanı sıra gönüllü olarak üstlendiği görevler arasında bulunduğunu belirten Çolak, bugün itibarıyla 73 milyon ücretsiz maskenin vatandaşlara ulaştırıldığını bildirdi. Çolak, sistemde belli sıkıntılar yaşandığını, TEB olarak tespit edilen sorunları Sağlık Bakanlığı'nın ilgili kurumlarına ilettiklerini söyledi.

"ECZANELERDE FAZLADAN İŞ YÜKÜNE NEDEN OLUYOR"

[caption id="attachment_36972" align="alignnone" width="960"] Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak[/caption] "Bu süreçte, örneğin 65 yaş üstü ancak sağlık nedeniyle dışarı çıkması gereken kişiler, ikametgahlarının dışında olanlar, farklı nedenlerle henüz kod gelmeyenler ve diğerleri, maskeye ulaşmaya çalışıyor ancak ulaşamıyordu. Bu da eczanelerde hem fazladan iş yüküne neden oluyor, hem de eczacıya ve eczane çalışanlarına yönelik şiddete kadar neden olan olaylara sürekli olarak yol açıyordu" diye konuşan Çolak, tüm bu sorunları gidermek için, tüm vatandaşların maskeye ulaşımının kolaylaşması adına maskelerin sağlık otoritesi tarafından belirlenecek tavan fiyatıyla satılmasının uzun süredir talepleri arasında bulunduklarını kaydetti.

"ÜCRETLİ MASKELERİN SADECE ECZANELERDEN VERİLMESİ ŞARTTIR"

Çolak konuşmasını, "TEB olarak bundEan sonraki süreçte ücretsiz maske uygulamasının bir sosyal koruma olarak devam etmesinden yana olduklarını vurgulayan Çolak, "Yeni fırsatçılara, koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için de ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi de şarttır. Sağlık çalışanları olarak bu uyarıları yapmanın kamuya ve hastaya borcumuz olduğunu düşünüyoruz" sözleriyle sonlandırdı.