Daha önce Eğitim-Sen'in açtığı dava sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile protokolleri durdurulan ve yönetiminde Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu TÜGVA'ya bağlı Genç Diplomat Akademisi, “diplomasi alanında çalışmayı hedefleyen gençlere” diplomat eğitimi vereceğini açıkladı.

Daha önce Eğitim-Sen'in açtığı dava sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile protokolleri durdurulan ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na bağlı (TÜGVA) Genç Diplomat Akademisi, “gelecekte diplomasi alanında çalışmayı hedefleyen gençlere” diplomat eğitimi vereceğini açıkladı.

DERSLER MEB'E BAĞLI TÜRKİYE MAARİF VAKFI'NDA

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar'ın haberine göre, söz konusu dersler Makedonya'da, MEB’e bağlı faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı’na ait Kuzey Makedonya’da Kalkandelen Maarif Okulları kampusunda gerçekleştirilecek. Kuzey Makedonya’da gerçekleştirilecek eğitimin ödülü ise “Türkiye’de staj imkânı” olarak duyuruldu.

DİPLOMASİ EĞİTİMİ

Programa katılan ve eğitim alanlar, programın sonunda Ankara’da bakanlık ve kurumları ziyaret ediyor. Katılımcılara bu kapsamda sertifika da verilirken programın “imkân ve ödülleri” arasında ise “yurtdışında ve yurtiçinde yetkili kurumlarda staj olanağı” yer alıyor. TÜGVA, bu kapsamda, Kuzey Makedonya’da faaliyet gösteren Türk Gençlik Kulubü (TGK) ile birlikte Kuzey Makedonya’daki gençlere diplomasi eğitimi vereceklerini duyurdu.

FETÖ OKULLARINI DEVRALMIŞTI

Söz konusu okul, yurtdışında FETÖ okullarını devralan ve açtığı okullar ile o ülkenin müfredatı kapsamında eğitim veren MEB’e bağlı faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı’na ait.