Diyarbakır'da 27 Şubat’ta gözaltına alınan ve emniyette susma haklarını kullanan MEBYA-DER'lilerin gözaltı süresi ikinci kez 4 gün daha uzatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği'ne (MEBYA-DER) yapılan operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı. MA'nın aktardığı habere göre, ilk operasyonda gözaltına alınan Dernek Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile Murat Üzgün, Emine Aksoy ve Ayşe Çelikbilek'in gözaltı süresi ikinci kez 4 gün daha uzatıldı. 3 Mart'ta gözaltına alınan Halime Topuz, Aziz Ölçen, Aysel Pehlivan, Mehmet Nur Savaş, Mustafa Karahan, Sait Börta, Ayşe Tutmaz, Hülya Varan, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Yıldız Damla, Mustafa Uyguner, Taylan Aslan ve Hidayet Aslan'ın da gözaltı süresinin dolması üzerine 4 gün daha uzatıldı. Gözaltında bulunan Mehmet Nur Savaş, Aysel Pehlivan, Ayşe Tutmaz, Hidayet Aslan ve Aziz Ölçen'in avukatları, müvekkillerinin Anayasal hakları olan susma hakkını kullanma nedeniyle gözaltı sürelerinin uzatıldığını ayrıca mülakat adı altında ifadeye zorlandıklarını aktardı.

KADINLARDAN 8 MART MESAJI

Öte yandan gözaltında bulunan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle avukatları aracılığıyla şu mesajı gönderdi: “Bizler güneşin ve umudun anneleriyiz. Özgür ve emekçi kadınlarız. 5 bin yıldır erkek egemen sisteme karşı direniyoruz. Yaşasın özgür kadınlar. Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü."