TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı. Meclis Başkanvekili Gök, genel kurulu maske takarak yönetti, milletvekilleri, meclis çalışanları ve gazeteciler de maskeliydi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında çeşitli önlemlerle başladı. Meclis Başkanvekili Gök, genel kurulu maske takarak yönetirken, milletvekilleri, meclis çalışanları ve gazeteciler de maske taktı. Milletvekilleri sıraları sosyal mesafe kuralı gereği birer koltuk boş bırakılarak düzenlendi. Ayrıca milletvekili sıralarına da kolonya bırakıldı. Milletvekilleri, yerlerinden ve kürsüden yaptıkları konuşmalarda da maskelerini çıkarmadı.

GÖK: GÖRÜNMEZ BİR DÜŞMANLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Gök, birleşimin açılışının ardından yaptığı konuşmada, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pek çok can alan görünmez bir düşmanla baş edilmeye çalışıldığını söyledi. Koronavirüs adı verilen bu düşmanın, kimseyi ayırt etmediğini belirten Gök, dikkat etmeyen herkesin tehdit altında olduğunu dile getirdi. Koronnavirüs Bilim Kurulu’nun açıklamaları çerçevesinde artık kapalı yerlerde, marketlerde, otobüslerde maske takılmasının zorunlu hale geldiğini aktaran Gök, şunları kaydetti: Doğrusu da budur. Bizler de TBMM'de kapalı alanda görev yapmaya çalışan milletvekilleri olarak bu tehditle burun buruna olan kişileriz. Milletvekillerimizin yaptığı görev nedeniyle sağlıklarını korumaları ve özellikle sosyal mesafeyi koruyarak da maske takılmasının zorunlu olduğu bir sürecin içerisindeyiz. Meclis Başkanlığımız olarak bundan sonraki çalışmalarımızı maske takarak sürdüreceğiz.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ MASKE TAKSIN"

Milletvekillerimizin maske takarak ve sosyal mesafeyi koruyarak yapacağı çalışmalar toplumumuz için de önemli olacaktır. Bizler topluma örnek olması gereken insanlarız. Çalışmalarımızı bundan sonra çok daha dikkatli, tedbirlerimizi artırarak, bana bulaşmaz mantığının çok daha ötesinde, herkese bulaşabileceğini bilerek, tedbirlerimizi alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Milletvekillerimizin istisnasız, maske takmadan Genel Kurula gelmemelerini rica ediyorum. Gök, konuşmasının ardından üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, kürsüye gelirken konuşmasını maske ile yapıp yapmayacağını sorması üzerine Gök, kısa konuşmalarda maske takılması gerektiğini söyledi.

İNFAZ DÜZENLEMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

AKP ve MHP tarafından hazırlanan ve infaz düzenlemesi başta olmak üzere 11 kanunda değişiklik öngören, 70 maddelik “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul görüşmeleri bugün başlıyor.