İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selman Öğüt, sosyal medyada, "Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı. Sosyal medya kullanıcıları ise #MedipolÜniversitesiKapatılsın etiketi ile yaptıkları paylaşımlarla Öğüt'e tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak çalışan Doç. Dr. Selman Öğüt'ün sosyal medyada Kemalistlere yönelik paylaşımı büyük tepki çekti.

"KEMALİZM BİR VİRÜSTÜR, DEVLET İSE VÜCUT"

Öğüt, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir. #KemalizmYıkılıyor." https://twitter.com/selmanogut/status/1304711274996039681

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Twitter kullanıcıları Öğüt'ün sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, #MedipolÜniversitesiKapatılsın etiketi binlerce paylaşımda bulundu. Etiket kısa sürede Türkiye gündeminde en çok konuşulan konular arasında birinci sıraya yükseldi.