25 yıldır eylemlerini sürdüren gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 800. haftasında. Şarkıcı ve müzisyen Melek Mosso, söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan “Cumartesi Türküsü”nü 800. hafta için seslendirdi.

25 yıldır eylemlerini sürdüren gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 800. haftasında. medyascope'ta yer alan habere göre, şarkıcı ve müzisyen Melek Mosso, söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan “Cumartesi Türküsü”nü 800. hafta için seslendirdi.Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) ile birlikte yapılan şarkının video klibini Ümit Kıvanç yaptı.

800'ÜNCÜ HAFTADA KAYIP YAKINLARI GÖZALTINA ALINDI

800 haftadır adalet bekleyen Cumartesi Anneleri, bir kez daha taleplerini yinelemek üzere Taksim’de bulunan Galatasaray Meydanı’na yürümek ve karanfil bırakmak istedi. Ancak polis Cumartesi Anneleri’nin ve eyleme destek verenlerin önüne barikat kurdu. Polis müdahalesi sonucu kayıp yakınları Maside Ocak, Yaşar Aktaş ve Hasan Karakoç gözaltına alındı.

"ÜMİDİMİ KAYBEDEMEZSİNİZ"

Şarkıcı ve müzisyen Melek Mosso, söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan “Cumartesi Türküsü”nü 800. hafta için seslendirdi. Şarkının sözleri şöyle: “Bekleye bekleye geçiyor günler Gün sağır dilsiz sustu bülbüller Kemiğim etim kapı önlerinde Can kayıp can kayıp Allah’ım bu nasıl dünya Bu nasıl ayıp Ah ben anayım Yanmaz canım dışardan kora koysalar Ümidimi kaybedemezsiniz Ölsem de ahım tarihi karalar”