Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah ile çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in, 12 yaşındaki bir çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bırakma suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah ile fotoğrafı ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcılar fotoğrafa ilişkin binlerce paylaşımda bulunurken, Melih Gökçek ismi Twitter'da en çok konuşulan konular arasına girdi.

NE OLMUŞTU?

Uşşaki Tarikatı’nın lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir çocuğu sistematik olarak cinsel istismara maruz bıraktı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Nurullah tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nurullah, geçtiğimiz haftalarda, müritlerine “Hele İslami devlet olsun, en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya, Tayyip Bey ‘Bekleyin’ dedi. Ayasofya açıldı. Sarık ve cübbe de… Vakti gelir. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor" diye öğüt vermişti.