Mersin'de, sahte içkiden zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran 13 kişiden 5'i hayatını kaybederken, gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Mersin’de 13 kişi sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu. Başvuranlardan 5’i hayatını kaybederken, 8'inin tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele ile Asayiş Şubesi ekipleri, olaya ilişkin çalışma başlattı. Ekipler, hayatını kaybedenlere sahte içki sattığı iddia edilen Toroslar ilçesindeki büfeye operasyon düzenledi.

279 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Büfede, 9.5 litre sahte içki ele geçirildi, işletme sahipleri H.Ü. ve E.A. gözaltına alındı. Büfe de kapatıldı. İşletmeye sahte içki sattığı belirlenen M.F.'nin de adresine operasyon düzenleyen ekipler, burada 279 litre etil alkol, sahte içki yapımında kullanılan anason, aroma, etiket, kit ve huni ele geçirdi, zanlıyı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.F, H.Ü. ve E.A. çıkardıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

POLİS SAHTE İÇKİ ALAN 8 KİŞİYE ULAŞTI

Tutuklanan işletme sahiplerinin ifadeleri üzerine sahte içki satışı yapılan kişilerin adresleri tespit edildi. Ekipler, 8 kişinin evinde 19 litre sahte içki ele geçirdi. Sağlık kontrolleri yapılan bu kişilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SAHTE İÇKİLERDE METİL ALKOL ÇIKTI

Büfede ele geçirilen satışa sahte içkilerden alınan örneklerde, yüksek oranda metil alkole rastlandığı öğrenildi. Öte yandan, ekipler metil alkol zehirlenmeleri üzerine kentteki 650 büfeyi denetledi. Sahte içki zehirlenmelerine karşı denetimlerin sık sık yapılacağı bildirildi. İzmir’in çeşitli ilçelerinde de sahte içki içtikleri iddia edilen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve görme kaybı şikayetleriyle rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan çok sayıda kişinin tedavisine devam edilirken 15 kişi hayatını kaybetmişti.