İyi Parti'nin Mersin'de listeleri geç teslim etmesi nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusu yapılamadı. Bu gelişmenin ardından İYİ Parti, il yönetimini görevden aldı. İyi Parti ve MHP’den karşılıklı açıklamalar yapıldı.

Mersin'de MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Burhanettin Kocamaz, listenin YSK’ya geç teslim edilmesi nedeniyle aday olamadı. Bu gelişmenin ardından İYİ Parti, il yönetimini görevden aldı.

İYİ PARTİ: BU PARTİMİZE BİR OPERASYON

Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, listenin YSK’ya geç teslim edilmesi nedeniyle aday olamaması hakkında İYİ Parti yönetimi "Bu, İYİ Parti’ye yönelik 'dahili' bir operasyondur" açıklaması yaptı.

KOCAMAZ: PARTİ İÇİNDEN VURULDUK

Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, aday olamaması hakkında "Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken Parti içinden vurulduk. Biz ne ihanetler gördük! Ama asla yılmadık. Şunu herkes bilmelidir ki henüz son sözümüzü söylemiş değiliz" açıklamasını yaptı.

"ÖRTÜLÜ BİR ADAY ÇEKME OPERASYONU"

A Haber canlı yayınına katılan MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay, İyi Parti'nin Mersin'de aday göstermemesi ile ilgili olarak "Zillet İttifakı'nın örtülü bir aday çekme operasyonu" dedi.

İYİ PARTİNİN ÖNÜNDE İKİ SEÇENEK VAR

Olayın ardından İyi Parti'nin Mersin İl Başkanı görevden alınırken, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Kocamaz’ın aday gösterilmesi için iki gün içinde uygulamaya konulacak iki seçenek var" dedi. İyi Parti'nin “CHP’nin Büyükşehir adayı Vahap Seçer’in adaylıktan çekilip, yerine Kocamaz’ın CHP’den aday gösterilmesi…” beklentisi içinde olduğu belirtilirken, diğer seçeneğin ise DP, DSP ve SP ile yapılacak görüşmeler sonrası Kocamaz'ın bu partilerden birinden aday gösterilmesi olduğu ileri sürüldü.

AKŞENER: BU TUZAĞI DA BOZACAĞIZ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'nin Mersin'de aday gösterememesi ile ilgili, "Ne yaparsanız yapın bu tuzağı da Allah'ın izniyle bozacağız" açıklamasında bulundu. Akşener, “Kurulduğu günden bu yana tuzaklarla karşılaşan İYİ Parti, yeni bir tuzakla daha karşı karşıya. Buradan ilan ediyorum. Ne yaparsanız yapın bu tuzağı da Allah'ın izniyle bozacağız. Bu bir ihmal değildir, bu bir sorumsuzluk da değildir. Bu İYİ Parti'ye yapılan dahili bir operasyondur. Biz bu operasyonun faillerini çok iyi biliyoruz. Partimiz üzerinde oyun oynayanlara karşı gerekeni yapmak aziz milletimize karşı borcumuzdur” dedi.

BAHÇELİ'DEN KOCAMAZ'A ÇAĞRI: GELİN HELALLEŞELİM

Listeler YSK'ya geç sunulduğu için İyi Parti'den Mersin adayı olamayan Burhanettin Kocamaz'a MHP lideri Bahçeli'den çağrı geldi. Kocamaz'a MHP'den adaylık teklif eden Bahçeli, "31 Mart'ta yüzde 52 üzerinde oy almayı düşünmekteyiz. Davete icabet etmek gerekir. Gelin helalleşelim, Mersin'i de alalım" çağrısı yaptı.