TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun baroların başlattığı ‘Savunma Yürüyüşü’ hakkındaki ifadelerine tepki gösteren İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, “Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 45’ten fazla İlde bulunan avukatların, Avukatlık Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliğe ve savunmanın tasfiyesine karşı, bulundukları illerden Ankara'ya başlattıkları ‘Savunma Yürüyüşü’ hakkındaki ifadelerine tepki gösteren İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, “Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur” dedi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, baroların başlattığı ‘Savunma Yürüyüşü’ne ilişkin, “Bu acaba yargının sorunlarını çözmek için mi yoksa başka bir şey için mi?” diye konuşmuştu. Feyzioğlu, “Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üçayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım” ifadelerini kullanmıştı.

"METİN FEYZİOĞLU BENİ TEMSİL ETMİYOR"

Feyzioğlu’nun bu sözleri sonrasında avukatlar, Twitter üzerinden #MetinFeyzioğluBeniTemsilEtmiyor etiketiyle kampanya başlattı. On binlerce tweet atılan etikete yazan İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu ise, Feyzioğlu hakkında, “Feyzioğlu artık bir avukatlık sorunudur. Konuştuğumuz yasa teklifinin yazıcısıdır, katibidir, fikir babasıdır" diye yazdı.