MetroPOLL Araştırma şirketi "ülke ekonomisini en iyi kim yönetir" anketinin sonuçlarını açıkladı. Erdoğan en yüksek oranı yakalarken Berat Albayrak ise yüzde 4,9'da kaldı.

MetroPOLL Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı Eylül 2020: Halkın gündemindeki konulardan değil' Ayın 5 Rakamı 'Raporu'nu yayınladı.

EN YÜKSEK ERDOĞAN ÇIKTI

Araştırma, son anketinde, "Sizce ülke ekonomisini en iyi kim yönetir" sorusunu ele aldı. Ankete katılanların yüzde 21,5'i Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verirken, yüzde 6,5'i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 5,7'si DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı seçti.

ALBAYRAK'IN ORANI YÜZDE 4,9

Son dönemde “Ben dolara bakmıyorum”, "Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz", sözleriyle tartışma yaratan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın üke ekonomisini en iyi yöneteceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 4,9'da kaldı.

EN ETKİLİ MUHALEFET LİDERİ KILIÇDAROĞLU

"Sizce mevcut iktidara karşı en etkili muhalefeti hangi muhalefet lideri yapıyor?" sorusuna ise Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 26.7, Meral Akşener yüzde 21.8, Ahmet Davutoğlu yüzde 4, Ali Babacan yüzde 3, HDP'nin Eş Genel Başkanları ise yüzde 2.7 çıktı.

"TARİKATLAR KAMU KURUMLARINI YÖNETİYOR MU?

Ankette katılımcılara “Günümüzde tarikat ve cemaatler, kamu kurumlarında organize olup kamu yönetimini etkilemeye çalışıyor şeklindeki iddialara katılıyor musunuz?” sorusu da yöneltildi. Yüzde 70'i “Günümüzde tarikat ve cemaatler, kamu kurumlarında organize olup kamu yönetimini etkilemeye çalışıyor” dedi. Buna katılımcıların yüzde 21'i bu iddialara katılmadığını belirtti.

DIŞ POLİTİKAYI BAŞARILI BULANLARIN ORANI YÜZDE 48

MetroPOLL'ün katılımcılara yönelik bir diğer sorusu da “Türkiye'nin Ortadoğu ve neler bakılırsa dış politikasını başarılı buluyor musunuz?” oldu. Yüzde 48'i “Evet” yanıt verirken, yüzde 45'i ise “başarılı bulmadığını” belirtti.