Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de gerçekleştirilecek Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Şengal'e olası operasyonun ele alınacağı belirtildi.

2021 yılının ilk MGK toplantısı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantıda; Karabağ, Suriye ve Libya'daki gelişmeler ile Şengal’e olası operasyon kapsamlı şekilde ele alınacağı öğrenildi. Yunanistan ile diyalog süreci ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de masada olacak. Erdoğan başkanlığındaki toplantıda iç ve dış gelişmeler ele alınacak. Toplantıda “PKK'nın Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki varlığı ve buna karşı atılacak adımlar” görüşülecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bağdat ve Erbil yönetimiyle görüşmelerine ilişkin kurul üyelerine bilgi verecek. “Şengal’deki PKK varlığına ilişkin atılacak ortak adımların ele alınacağı” belirtildi.

KARABAĞ, SURİYE VE LİBYA KONULARI GÖRÜŞÜLECEK

Karabağ'da ateşkesin korunması için Rusya ile kurulan mekanizmanın yanısıra, Suriye ve Libya'daki son durum da kurulun gündeminde olacak.

YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞMELER DEĞERLENDİRİLECEK

Yunanistan ile başlatılan görüşmeler ve askeri heyetlerin toplantıları da değerlendirilecek. Bir yandan yürütülecek diyalog süreci diğer taraftan Yunanistan'ın bölgedeki askeri hareketliliği karşısında Türkiye'nin takınacağı tavır masaya yatırılacak. Türkiye-Avrupa Birliği ikili ilişkilerinde başlatılan süreç de masada olacak.