Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos tarihinde devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerine katılımın zorunlu olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda koronavirüs salgını sürecinde uzaktan devam eden eğitime ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Selçuk, "Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık" diye konuştu.

"İLKOKUL VE ORTAOKUL KARNELERİ E-OKUL ÜZERİNDEN ALINABİLECEK"

İlkokul ve ortaokul karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini belirten Selçuk, "Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı" dedi. Yaz kitaplarını Pazartesi, Salı tanıtacaklarını ifade eden Bakan Selçuk, "Hemen illerde, ilçelerde okullardan velilere ulaştıracağız" ifadesini kullandı. Selçuk, 31 Ağustos’ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerinin ise zorunlu olmadığını aktardı.

"LGS İÇİN TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

Hafta sonu yapılacak LGS sınavına ilişkin de konuşan Bakan Selçuk, şöyle devam etti: "'Milli Eğitim Bakanı hastanede sınav yapacakmış, hasta çocuğa sınav yapılır mı?' diyorlar. Bu geçen yıllarda da vardı. Sınava girmek yasal bir hak. Biz bütün hastaları zorla alıyormuşuz gibi bir şeyden söz ediliyor. Yarın akşam mesai bitimine kadar bir velimiz bu konuyla ilgili bir başvuruda bulunduğunda, ki çok az sayıda, biz tedbir almak zorundayız. Hukuka ve sağlığa uygun olmak koşuluyla biz velilerin istediğini yapmalıyız. Bunun tedbirlerini aldık. Ayrı binalar oluşturduk. Merak etmesinler. Velilerimizden de destek bekliyoruz. Biz sınava girecek çocuğa yeni maske vereceğiz. Arada dışarı çıkan çocuğun maskesini yine değiştireceğiz."