Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağının belirleneceğini belirterek, "Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların Eylül'de açılmasıyla yarıda kalan eğitimin yoğunlaştırılmış bir programla telafi edileceğini söyledi.

"YÜZ YÜZE EĞİTİMİN SÜRESİ EYLÜL'DE BELİRLENECEK"

AA'da yer alan habere göre "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" adıyla eğitimcilerle görüşen Bakan Selçuk, uzaktan eğitim döneminde gösterdikleri çabadan dolayı meslektaşlarına teşekkür etti. Selçuk, Mardin'in Yeşilli ilçesinden Orhan Kesim’in telafi eğitim ile ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek’ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra Eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz."

AĞLAYAN ÖĞRENCİ BAKAN SELÇUK'U GERİ DÖNDÜRDÜ

Video konferansın bitiminde meslektaşlarıyla vedalaşan Bakan Selçuk, ekranda ağlayan bir öğrenci görünce tekrar yerine döndü. Selçuk, kendisi ile konuşamayacağını düşündüğü için ağlayan birinci sınıf öğrencisi Derya Göktaş’ı teselli ederek, "Seni biz ağlatır mıyız kuzum, hiç merak etme sen" diyerek yayına yeniden bağlandı. "Sınıfımdaki arkadaşlarımın ve öğretmenimin selamları var. ‘İçimdeki Okul Sesleri’ kitabınızı da çok sevdim" diyen Derya’ya Selçuk, "Öğretmenine de arkadaşlarına da çok selam söyle. Seni sevgiyle öpüyorum güzel yavrum benim" yanıtını verdi.