İBB'nin Saraçhane'deki binasına konvoy halinde protesto için gitmek isteyen minibüsçülerin yolunu Harem'de polis ekipleri kesti. Minibüsçüler gitmekte ısrar edince gerginlik yaşandı.

İşlerinin azaldığını öne süren ve ek hatla güzergâh isteyen bir grup minibüsçü UKOME toplantısında taleplerinin karşılanmadığını öne sürerek Üsküdar'da toplandı. İBB'nin Saraçhane'deki binasına konvoy halinde protesto için gitmek isteyen minibüsçülerin yolunu Harem'de polis ekipleri kesti.

POLİS ARAÇLARI YOLU KAPADI

Minibüs sürücülerinin ilerlemesini engellemek için polis tarafından yol kapatıldı. Yürüyüş veya konvoy yapma izinlerinin olmadığı gerekçesiyle eyleme müsaade etmeyen polis ile minibüsçüler arasında gerginlik yaşandığı görüldü. [caption id="attachment_85388" align="aligncenter" width="848"] EYLEM YAPMAK İSTEYEN MİNİBÜSÇÜLERE POLİS İZİN VERMEDİ MİNİBÜS ŞOFÖRLERİ İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI[/caption] Polis ekipleri yalnızca 30 kişinin yazılı basın açıklaması yapma izninin olduğu, kalabalık grubun konvoy ya da yürüyüş yapmasına izin verilmediği iddiasıyla minibüsçü grubuna engel oldu. Bir süre oturma eylemi yapan minibüsçüler, konvoy halinde İBB binasına ilerleme isteklerinde ısrarcı davranınca gerginlik yaşandı. Polis ekipleri araçları ile yolu kapatarak minibüsçülerin ilerlemesini engelledi.