Çorlu’daki tren katliamında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden ve dün yoğun bakıma kaldırılan Mısra Öz Sel'in babası Mehmet Öz “İnsanlar adalet çağrısını devam ettirsinler” çağrısı yaptı.

Çorlu’daki tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel koronavirüse (Covid-19) yakalandı. Beş gündür solunum cihazına bağlı tedavisine devam eden Mısra Öz Sel, sağlık durumunun ciddileşmesinin ardından yoğun bakımda tedaviye alındı. Kızıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan mesajları okuyup ağladığını belirten Mısra Öz Sel’in babası Mehmet Öz “İnsanlar adalet çağrısını devam ettirsinler. Çünkü kızım oğluyla yatıyor, oğluyla kalkıyor. Bu onun için bir yaşam mücadelesi. Bu sürdürülürse eminim ki Mısra uyandığında çok daha güçlü olacaktır” diye konuştu.

"6 GÜN SOLUNUM CİHAZINA BAĞLANDI"

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, kızının durumunun ciddiyetini koruduğunu ve yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini belirten Mehmet Öz, “Kızım altı gün solunum cihazına bağlı olarak yaşadı. Bu cihaz onu biraz yordu. Doktorlar yoğun bakıma kaldırılmasına karar verdiler. Bu süreçte uyku düzeni de yok vücudu yıprandı. Tedavisine yoğun bakımda devam edilmesi kararı alındı” ifadelerini kullandı.

"BİLİRKİŞİ EK RAPORU ÇOK STRESE SOKMUŞTU"

Kızının son dönemde stresli olduğunu ve Çorlu tren kazasına ilişkin 16 Mart’ta görülen duruşma öncesinde rahatsızlandığını söyleyen Mehmet Öz, şöyle devam etti: “Son mahkemeden bir gün önce aşırı stresliydi ve bağırsak sendromu yaşadı. Hastaneye kaldırıldı ve bu yüzden son davaya da gelemedi. Çorlu katliamına ilişkin bilirkişi ek raporu kendisini çok strese sokmuştu. Bundan dolayı da büyük ihtimalle stresi bağırsağına vurdu. Hastanede tedavi olduktan sonra Covid-19’a yakalandı.”

"BİNLERCE PAYLAŞIM VAR, AĞLADIM"

Mısra Öz Sel’in yoğun bakıma kaldırılmasının ardından binlerce sosyal medya kullanıcısı, Çorlu tren katliamına ilişkin Mısra Öz Sel’in bu zamana dek dile getirdiği 'adalet' talebine ilişkin paylaşımlar yaptı. Sosyal medyada kızına yönelik iyi dilekleri ağlayarak okuduğunu belirten Mehmet Öz, şunları söyledi: “Binlerce paylaşım var. Ben ağladım. Bu kadar duyarlı insanlarımızın olduğunu görünce çok memnun oldum. Gerçekten çok güzel insanlarımız var. Ama işte malum ülkemizde siyasi iktidarların yanlışlarından dolayı baya bir acı olaylar yaşanıyor. Siyasiler sadece önlerine bakıyor. Vatandaş perişan olmuş, vatandaşın ailesinden kayıplar olmuş hiç umurlarında değil. Dolayısıyla siyasetçilerin kendilerine gelip vatandaşla ilgilenmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Ama işte bu ortamda zor.” Kızı Mısra Öz iyileşene kadar Çorlu’da hayatını kaybedenler için adalet talebinin sosyal medya üzerinden dile getirilmesini talep eden Mehmet Öz, “İnsanlar adalet çağrısını devam ettirsinler. Çünkü kızım oğluyla yatıyor oğluyla kalkıyor. Dolayısıyla bu onun için bir yaşam mücadelesi. Bu sürdürülürse eminim ki Mısra uyandığında çok daha güçlü olacaktır” diye konuştu.