FETÖ’nün 7 Şubat 2012 MİT’e yönelik kumpas girişimine ilişkin davanın ilk duruşmasında mahkeme duruşmada kamu güvenliğini tehlikeye sokacak belge ve bilgilerin ortaya çıkma ihtimali olduğu gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Ayrıca, duruşma hakkında da yayın yasağı getirildi.

Sözcü'den Damla Güler'in haberine göre, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da arasında bulunduğu MİT mensuplarının 7 Şubat 2010 tarihinde ifadeye çağrılmasına ilişkin dönemin emniyet ve yargı mensuplarının da arasında bulunduğu 14'ü tutuklu 15'i firari 34 sanıklı kumpas davasının görülmesine Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde görülmesine başlandı. Ancak Mahkeme Heyeti, geçmişle ilgili önemli ifadelerin ortaya çıkması beklenen bu önemli davaya ilişkin yayın yasağı getirdi ve duruşma salonunu boşalttı.

DAVANIN GİZLİ YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından, görüşü sorulan duruşma savcısı, ‘milli güvenliği tehlikeye düşürecek hususların ortaya çıkabileceği’ iddiasıyla duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Müzakereye çekilen mahkeme heyeti, kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek hususların ortaya çıkması ihtimali dolayısıyla duruşmaların kapalı yapılmasına karar verdi. Duruşmaya ilişkin yayın yasağının getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlar dışında herkesin duruşma salonundan çıkmasına istedi. Duruşma, kapalı bir şekilde devam ediyor.