HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Eşbaşkanlara görevlerinde başarı diledi. Buldan ve Temelli çiçeklerle protokol kapısında karşıladı. Yapılan karşılamanın ardından konuşan Mızraklı,1 Nisan ile birlikte halkın mazbatayı verdiğini ve birilerine de güle güle dediğini belirtti. Söylenecek çok sözün olduğunu ve tüm bunları geride bırakarak bundan sonra kendi işlerine bakacaklarını ifade eden Mızraklı, birçok sorunun ve biriktirilmiş çok sayıda sıkıntının önlerinde bulunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının bulunduğunu, talanın ve israfın video ile fotoğraflarının herkes tarafından görüldüğünü dile getiren Mızraklı, “Bizim işimizde zerre kadar talan ve israfa yer yok. Her şey tertemiz olacak. Her şey sizin yüreklerinizdeki kadar temiz ve saf olacak. Genelde tabiat olarak muhaliflerin yaptıklarından bahsederken şöyle yaptılar, böyle yaptılar demeyi çok sevmiyorum. Aynı zamanda kalkıp da rakam olarak şu kadar borç bıraktılar demek istemiyorum. Çünkü onu günü geldiğinde biz açıkladığımızda dünyadaki herhangi bir denetçi kuruluş buraya gelse denetlese, Sayıştay’ı gelse Maliye Bakanlığı’nın hesap uzmanları gelse evet bunlar, doğruyu söylüyorlar diyecek kadar ayrıntılı bir şekilde borçları ortaya koyacağız. Ama ben size başka bir şey söyleyeyim. 1 ton 600 kg fıstıklı kadayıf yemişler. Bu rakamlar çok önemli değil. Yüzlerce takım ve fiyatları da oldukça pahalı fincan takımları göndermişler,92 bin TL tutuyor. Ben Sarmaşık Derneği’nden geliyorum. Bütün rakamları okuduğum zaman hep ruhumda ihtiyaç sahibi o ailelerin, gıda destek programında yürüttüğümüz çalışmalarda o rakamlar neye tekabül eder aklımdan o geçti. Kabaca şunu söyleyebilirim 92 bin TL fincan masrafıyla 460 ailenin 1 aylık gıda desteğini sağlayabilirdiniz.”

“TOPLUMUN İHTİYAÇLARI TEMELİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

112 bin TL’ye masa alındığını bu masrafla 560 ailenin 1 aylık gıda ihtiyaçlarının giderileceğinin altını çizen Mızraklı, “Bizler yoksul esaslı belediyeciliği her zaman birinci gündem maddesi olarak tutacağız. Ama beraberinde bir halkın ihtiyaç duyduğu bütün sosyal, maddi, manevi, inanç boyutuyla ve beraberinde her yaş grubunun ihtiyaçları önceliğimiz olacak. Yerel yönetimimiz kendi yaşadığı toplumun aynası ve yansıması olacak, onun ihtiyaçları temelinde çalışacak” dedi.

“ÇALIŞMALARI HALKLA BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ”

Eski dönemin yıktıkları ve talan ettikleri ile çok fazla uğraşmayacaklarını ifade eden Mızraklı, kendilerinin çalışması ve üretmesi gerektiğini vurguladı. Tüm yürütme ve çalışma sistemlerini halkla birlikte yapacaklarının altını çizen Mızraklı, yaptıkları işlerin ne kadar halklaşırsa, toplumsallaşırsa ve demokratikleşirse o kadar güçlü olacağını dile getirdi. Bu demokrasi ve barış fotoğrafını bugün hep birlikte oluşturduklarını ve bunun arkasında herkesin emeğinin bulunduğunu belirterek konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,“Kayyımlar şark ıslahat planının bugünlere uyarlanmasıydı. Biz bu tarihi çok iyi biliyoruz. 1920’lerden bugüne kadar tekçi anlayışın, halkları yok sayan anlayışın, kültürleri yok sayan anlayışın nasıl bir istibdat dönemi uyguladıklarını çok iyi biliyoruz. Kültür kırımı yapan, tarih kırımı yapan, kentleri yakıp yıkan bir zihniyetin kayyım olarak karşımıza çıktığı geri bıraktığımız bir 29 ay yaşadık ve bu kayyımlarında nasıl tahribat yarattığını da çok iyi biliyoruz. Sadece iktisadi olarak değil kültüre, tarihe yönelik saldırılarıyla halkı yok sayan, halkın dilini kültürünü, yaşam hakkını yok sayan bir anlayışın nasıl ete kemiğe büründüğünü nasıl belediyelerimizi kentimizi zapt ettiğini hep birlikte yaşadık. İşte bu zapta karşı bu kent kırımına karşı bu kültürü tarihi yok sayan bu anlayışa karşı hep birlikte direndik mücadelemizi var ettik ve kayyımları süpürüp attık” dedi.

BULDAN: BU BİNADA KIŞANAK VE ANLI’NIN İRADESİ VAR

31 Mart seçimleri ile birlikte halkın bir kez daha gösterdiği irade çerçevesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok belediyeyi kazanarak, belediyeleri geri aldıklarını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu hakkımızı bu hukukumuzu bir kez daha elde ederek bugün burada olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Çünkü bu merdivenlerin sonundaki binanın içinde sevgili Gültan Kışanak’ın ve sevgili Fırat Anlı’nın bırakmış olduğu irade vardır. Onların bize bıraktığı bu iradeye sahip çıkmak bizim görev ve sorumluluğumuzdu. Bundan dolayı bu iradeye bir kez daha sahip çıktık” şeklinde konuştu.