Yunanistan’daki en büyük mülteci kampı olan Moria’da yangın çıktı. Meydana gelen yangın nedeniyle tahliye edilen kampta, yangının neden çıktığı henüz bilinmiyor. Midilli Belediye Başkanı Stratos Kytelis, binlerce kişinin evsiz kaldığını kaydederek, bu kadar insanın nereye yerleştirileceğinin bilinmediğini söyledi.

Yunanistan’ın Midilli adasında bulunan Moria mülteci kampında sabaha karşı yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevlerin yayıldığı bildirildi. Yunanistan medyasında yer alan haberlerde, mültecilerin kaldığı konteynerlerde yangının başlamasının ardından kamptakilerin tahliye edildiği belirtildi. Yangın sonucu ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi. Kapasitesi 2 bin 800 olan ancak 12 bin 600 kişinin bulunduğu kamptaki mültecilerden bir bölümünün çevredeki ormana ve tepeye kaçtığı, diğerlerinin ise adanın başkenti Midilli’ye gitmek üzere yola çıktığı belirtildi. Ancak yolun bazı bölümlerinde adada yaşayanların mültecilerin yolunu kestiği kaydedildi.

BİNLERCE KİŞİ EVSİZ KALDI

Midilli Belediye Başkanı Stratos Kytelis, ERT’ye yaptığı açıklamada, Moria mülteci kampı nedeniyle sıklıkla gerilim yaşandığını, fakat koronavirüsü salgını nedeniyle gerilimin tırmandığını belirtti. Binlerce kişinin evsiz kaldığını kaydeden Kytelis, bu kadar insanın nereye yerleştirileceğinin bilinmediğini söyledi.