Yardımcısı Cihan Yavuz'un gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Masumiyet karinesi esastır ve sürecin yakinen takipçisiyim" ifadelerini kullandı.

İstanbul’da dün yapılan ev baskınlarında aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz ve gazeteci Kesira Önel’in de olduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Merkezi ve Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ila Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MATUHAY DER) binaları baskın yapıldı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

"SÜRECİN TAKİPÇİSİYİM"

MA'nın aktardığı habere göre, evi basılarak gözaltına alınan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’a ilişkin yazılı açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, şu ifadeleri kullandı: "Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Sayın Cihan Yavuz; belediyemizle ilgili üzerinde bulunan görev ve sorumlulukları eşit hizmet anlayışıyla sürdüren başkan yardımcımızdır. Toplumcu belediyecilik çizgisinden sapmadan, önemli işlere imza atan, Şişli Belediyesi yönetimi ve çalışanları, çalışmalarını bu yönde sürdürmeye devam etmektedir. Bilinmelidir ki; masumiyet karinesi esastır ve sürecin yakinen takipçisiyim. Eşit hizmet-temiz siyaset ve toplumcu belediyecilik anlayışımız ve çizgimizden sapmadan ben ve tüm belediye çalışanlarım Şişlili komşularımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz."

GÖZALTINA OLAN İSİMLER

Gözaltına alınan 19 kişinin isimleri şu şekilde: “Erşan Olgunlu, Muhlis Bozdemir, Mehmet Karadağ, Alaattin Altıntaş, Nizamettin Açık, Yusuf Çelik, Hüsnü Taş, Didem Atabey, Sedat Acay, Cihan Yavuz, Aydın Tekin, Kesire Önel, İsmail Adanmış, Emine Kaya, Ramazan Yurttapan, Hevidar Yiles, Nazım Adıgüzel, Mizgin Aksu ve Çiğdem Kılıçgün Uçar.”