Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında Müge Anlı'nın programında araştırılan Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümüne dair, "Öyle görünüyor ki Müge Anlı’nın peşine düştüğü dosya, bu kez iktidar içindeki fay hatlarına denk gelmişti" ifadelerini kullandı.

Müge Anlı, Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölümünün ardından aile tarafından hedef gösterilmesine yönelik, “Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın ben bu yolumdan dönmeyeceğim” açıklamasında bulunmuştu. Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında Müge Anlı'nın programında araştırılan Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümüne dair, " "Öyle görünüyor ki Müge Anlı’nın peşine düştüğü dosya, bu kez iktidar içindeki fay hatlarına denk gelmişti" ifadelerini kullandı. Ankara’da Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan ve gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un annesi 48 yaşındaki Gülay Uygun’un dağlık bir alanda cansız bedeni bulunmuştu. Yapılan ilk incelemede Gülay Uygun’un, intihar notu bırakarak yaşamına son verdiği aktarılmıştı.

"NEDEN SOYLU'YU DESTEKLEYEN BİR AİLE, CUMHURBAŞKANI'NIN DAMADININ KONTROLÜNDEKİ BİR KANALI HEDEF ALIYOR?"

Aleyna Çakır’ın ölümünün şüphelisi Ümitcan Uygun'un babası Durak Uygun’un Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu ile yan yana fotoğrafları ailenin politik görüşünü yansıttığını kaydeden Terkoğlu, "Peki, neden? Neden ülkücü olduğunu, Süleyman Soylu’yu desteklediğini söyleyen bir aile, Cumhurbaşkanı’nın damadının kontrolündeki bir kanalı, oradaki programcıyı hedef alıyor?" sorusunu sordu.

"MÜGE ANLI İKTİDAR İÇİNDEKİ FAY HATTINA DENK GELDİ"

"Öyle görünüyor ki Müge Anlı’nın peşine düştüğü dosya, bu kez iktidar içindeki fay hatlarına denk gelmişti. Anlı’nın her yeni yayınının ardından, yargının Aleyna Çakır’ın ölümünü soruşturma konusundaki isteksizliği de açıkça göze batıyordu. Apolitik görünen bir ölüm hikâyesi Türkiye’nin atardamarına saplanmıştı" diyen Pehlivanoğlu'nun yazısının tamamına buradan ulaşılabilir.

“GÜLAY UYGUN 2 GÜN SONRA İFADE VERECEKTİ”

Gülay Uygun’un şüpheli ölümünde kendisinin hedef gösterilmesiyle ilgili konuşan Anlı, suçlamaları kabul etmediğini belirtmişti. Yapılan ilk incelemede intihar notu bırakarak yaşamına son verdiği belirlenen Gülay Uygun’un kendisi hakkındaki iddialara yönelik 2 gün sonra ifadesinin alınmasının planlandığını söyleyen Anlı, şöyle konuşmuştu: “Allah rahmet eylesin. Devletin kurumları önemli kurumlardır. Soruşturmayı ben onlara bırakma taraftarıyım. Devlet de soruşturmayı başlattı, müfettişleri görevlendirdi. Çok sayıda kız bizi aradı bununla ilgili. Hatta 2 gün sonra da hanımefendinin ifadesi alınacakmış. Kızlar, ‘Rahmetli hanım bize WhatsApp grubu kurdu. ‘Benim hakkımda soru sorarlarsa iyi şeyler söyleyin’ diye yazdı’ dediler. Fakat konu onun üzerinde değilken dün şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Hep böyle bir tehdit var.”