Muğla Barosu'na kayıtlı avukatlar, hilafet çağrısı yapan Gerçek Hayat dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer ile dergi kapağını paylaşan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla Barosu'na kayıtlı avukatlar, Bodrum Adliye'sinde Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ve hilafet çağrısı yapan Gerçek Hayat adlı derginin genel yayın yönetmeni Kemal Özer hakkında suç duyurusunda bulundu.

"HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK"

Avukatlar, derginin kapağında bulunan "Hilafet için toplanın" ve "Şimdi değilse ne zaman? Sen değilse kim?" ifadeleri ile yayınladığı içerik nedeniyle, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" ve "kanunlara uymamaya tahrik suçu" nedeni ile suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

DERGİ ÇAĞRI YAPTI, DİLİPAK DA PAYLAŞTI

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Mustafa Albayrak’ın sahibi olduğu ve genel yayın yönetmenliğini Kemal Özer’in üstlendiği Gerçek Hayat adlı derginin 27 Temmuz tarihli sayısında hilafet çağrısı yapılmıştı. Abdurrahman Dilipak da, derginin bu sayısını sosyal medya hesabından yorum yapmadan paylaşmıştı.