Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirdiği HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik saldırıya muhalefet tepki gösterdi. Art arda saldırıyı kınayan açıklamalarda bulunan muhalefet temsilcileri, iktidarın sorumluluğuna dikkat çekti.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na Onur Gencer isimli saldırgan tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldürüldü. Saldırıya tepki gösteren muhalefet temsilcileri, peş peşe kınama mesajı yayınladı. Muhalefetin açıklamalarında, iktidarın nefret içeren ve hedef gösteren açıklamalarına dikkat çekildi.

TUNÇ SOYER'DEN KINAMA MESAJI

HDP İzmir İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıya, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de tepki gösterdi. Soyer, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, saldırıyı kınadı, "İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız" dedi.

https://twitter.com/tuncsoyer/status/1405459212545703936

KILIÇDAROĞLU: "SALDIRI LANETLİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İzmir il binasına yönelik saldırıyı kınadı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. @HDPgenelmerkezi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!"

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1405480820903645187

BAKAN: "ÜLKEYİ YÖNETENİN ÖFKE VE NEFRET SAÇAN DİLİ..."

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, saldırıyı şu sözlerle kınadı: "Ülkeyi yönetenin öfke ve nefret saçan dili, kendinden olmayan herkesi hedef gösteren ve düşmanlaştıran kirli siyaseti bu saldırının azmettiricisidir. Hepimiz bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız; hukuksuzluğu, saldırıyı ve şiddeti reddediyoruz! Başsağlığı ve sabır diliyorum."

https://twitter.com/CHPMuratBakan/status/1405472807241277440

İMAMOĞLU: "BU ÜLKE ÇATIŞMADAN MEDET UMANLARA İZİN VERMEZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıya şu ifadelerle tepki gösterdi: "Yaşamını kaybeden gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek."

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1405485486186143746

TİP: "TETİKÇİLER GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRDİ"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de yayınladığı kınama açıklamada şunları kaydetti: "HDP İzmir İl Binası’na yapılan saldırı ve bir çalışanın öldürülmesi iktidarın açık bir provokasyonudur. Bu alçak saldırıyı kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz’ın yakınlarına ve HDPli dostlarımıza baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. HDP’ye kapatma davası açtıran, birkaç hafta önce kürsüden tüm muhalefete 'Bunlar daha iyi günleriniz' diyen iktidar ve ortakları, hakaretler ve tehditler savuran İçişleri Bakanı bu olayın azmettiricileridir. Mafya-medya-iktidar ağında ortaya saçılan pisliklerin gerçekliği bugünkü saldırıyla bir kez daha açığa çıkmıştır. İktidar hedef göstermiş, tetikçiler görevlerini yerine getirmiştir. İktidarın kirli eylemlerine ve gözdağına teslim olmayacağız. Saray Rejimi’nin karanlığını yıkmakta kararlıyız. Eşitlikten, özgürlükten, adaletten, kardeşlik ve barıştan yana olanlar olarak omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz."

ESP: "HDP DÜŞERSE KİMSE DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAMAZ"

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) saldırıya tepki göstererek, "Kimse kendisine alan açılacağı hayaline kapılmasın, ölü taklidi yapmasın, dayanışma mesajına kendisini hapsetmesin. HDP düşerse kimse düştüğü yerden kalkamaz. Bu saldırılara karşı fiziksel, kitlesel karşı koyuşlar örgütlemezsek kaybedeceklerimizi hayal dahi edemeyiz" açıklaması yaptı.

BABACAN: "SİYASETÇİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK HÜKÜMETİN SORUMLULUĞUNDADIR"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır" ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/alibabacan/status/1405480348927107072

AP SOL PARTİ: "ERDOĞAN'IN ŞİDDETLİ BASKISINA SES YÜKSELTİLMELİ"

Avrupa Parlamentosu'ndaki partilerden Sol Parti de Deniz Poyraz'ın katledilmesine dair kınama mesajı yayınladı. Mesajda, "AB, Erdoğan'ın şiddetli baskısına karşı çıkmalıdır" ifadelerine yer verildi.

AKŞENER: "SALDIRIYI KINIYORUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP İzmir il binasına yapılan ve Deniz Poyraz isimli yurttaşın yaşamını yitirmesine neden olan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kanlı saldırıyı kınayan Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar."

https://twitter.com/meral_aksener/status/1405520943506628614